Anche per il cibo applico la stessa regola: un po' di vecchio e noto, un po' di nuovo e (quasi) sconosciuto.
Il tofu l'ho conosciuto in Cina la prima volta che sono stata lì nel 1987. Mi ha subito incuriosito ed ho cercato di inserirle questo cibo "nuovo" nel mio "vecchio" ricettario. Provate questa versione.
TOFU MEDITERRANEO
INGREDIENTI (x4)
300 gr di tofu al naturale, 10-15 pomodori secchi, una grossa cipolla, olio EVO, origano (facoltativo)
PREPARAZIONE
Versare due tre cucchiai di olio EVO in una padella e aggiungere la cipolla affettata. Sbollentare i pomodori secchi per 2 minuti, tagliarli a pezzettini e aggiungerli alla cipolla. Fare cuocere a fuoco medio per 5 minuti, se è necessario aggiungere un pochino di acqua calda. Sgocciolare il tofu, tagliarlo a cubi e aggiungerlo alla cipolla e ai pomodori. Fare cuocere per altri 5 minuti e mescolare spesso. NON SALARE!! A fine cottura si può aggiungere un pizzico di origano. Per cambiare questa ricetta si possono aggiungere delle olive nere o dei capperi. O entrambi!
300 gr di tofu al naturale, 10-15 pomodori secchi, una grossa cipolla, olio EVO, origano (facoltativo)
PREPARAZIONE
Versare due tre cucchiai di olio EVO in una padella e aggiungere la cipolla affettata. Sbollentare i pomodori secchi per 2 minuti, tagliarli a pezzettini e aggiungerli alla cipolla. Fare cuocere a fuoco medio per 5 minuti, se è necessario aggiungere un pochino di acqua calda. Sgocciolare il tofu, tagliarlo a cubi e aggiungerlo alla cipolla e ai pomodori. Fare cuocere per altri 5 minuti e mescolare spesso. NON SALARE!! A fine cottura si può aggiungere un pizzico di origano. Per cambiare questa ricetta si possono aggiungere delle olive nere o dei capperi. O entrambi!
I have always considered myself a person with feet firmly planted in the past, but with his head turned to the future. In the past, there are my loved ones and the lessons that they have left me, in the future there is anything that is discovery, imagination and innovation. Do we all feel a little bit like that? Maybe....
Even to food I apply the same rule: something "old and familiar" and something "new to discover".
I tried tofu during my first time in China, in 1987. I was immediately intrigued by it and tried to include this new food in my "old" cookbook. Try this version.
MEDITERRANEAN TOFU
INGREDIENTS (serves 4)
300 grams of natural tofu, 10-15 dried tomatoes, a large onion, extra virgin olive oil, oregano ( optional).
PREPARATION
Put two or three tablespoons of extra virgin olive oil in a pan and add the sliced onion. Blanch the dried tomatoes for 2 minutes, cut into small pieces and add to the onion. Cook over medium heat for 5 minutes, if you need to add a little hot water. Drain the tofu, cut into cubes and add to the onion and tomatoes in the pan. Cook for another 5 minutes and stir often. DO NOT SALT! At the end of cooking you can add a pinch of oregano. To change this recipe you can add black olives or capers. Or both!
Even to food I apply the same rule: something "old and familiar" and something "new to discover".
I tried tofu during my first time in China, in 1987. I was immediately intrigued by it and tried to include this new food in my "old" cookbook. Try this version.
MEDITERRANEAN TOFU
INGREDIENTS (serves 4)
300 grams of natural tofu, 10-15 dried tomatoes, a large onion, extra virgin olive oil, oregano ( optional).
PREPARATION
Put two or three tablespoons of extra virgin olive oil in a pan and add the sliced onion. Blanch the dried tomatoes for 2 minutes, cut into small pieces and add to the onion. Cook over medium heat for 5 minutes, if you need to add a little hot water. Drain the tofu, cut into cubes and add to the onion and tomatoes in the pan. Cook for another 5 minutes and stir often. DO NOT SALT! At the end of cooking you can add a pinch of oregano. To change this recipe you can add black olives or capers. Or both!
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