Today the English version comes first!
We all love spending time with friends and going to parties, I guess! But, for me, friends are not the only thing I appreciate at parties: I love appetizers!
Unfortunately I'm a little bit....chubby and so I try to create recipes that are not simply quick, but light too!!
In summer it is quite easy to find savoury and colourful foods, so here you are some ideas for a healthy party:
Cherry tomatoes: Remove the top of cherry tomatoes and empty them. Let them drain. Prepare a couscous with just one teaspoon of semolina for each pair of cherry tomatoes, add the pulp of the tomato and some olive oil. Fill each tomato with couscous and put them on a plate. Garnish with strips of basil.
Zucchini brochettes: Cut the zucchini into strips and grill them. When they are cold, season with olive oil and a little balsamic vinegar. Put the strips on toothpick and garnish with fresh mint leaves.
Pepper rolls: Grill the peppers, remove the skin and cut them into strips. Spread the strips with a mousse prepared with drained tuna, bread crumbs and capers (all blended, or alternatively you can make a mousse with tuna and soft light cheese). Roll the strips and close them using a toothpick.
Easy, quick and healthy!! Enjoy!!
Oggi ho deciso di scrivere prima in inglese!
A tutti piace stare con i propri amici e magari andare alle feste! Ma gli amici non sono l'unico aspetto che apprezzo delle feste: a me piacciono gli stuzzichini!
Purtroppo essendo.... cicciottella cerco di creare ricette che non siano solo veloci, ma anche "leggere". D'estate è piuttosto facile trovare cibi saporiti e colorati, quindi eccovi qualche idea per una festa ...sana:
Pomodorini: Togliere la parte superiore dei pomodorini e svuotarli. Lasciateli sgocciolare. Preparare un couscous con un solo cucchiaino di semola per ogni coppia di pomodorini, aggiungere la polpa di pomodoro e un po 'di olio d'oliva. Riempire ogni pomodorino con il couscous e metterli su un piatto. Decorare con strisce di basilico.
Spiedini di zucchine: Tagliate le zucchine a listarelle e grigliatele. Quando saranno fredde, condite con olio d'oliva e un po 'di aceto balsamico. Mettere le strisce su stuzzicadenti e guarnire con foglie di menta fresca.
Rotolini di peperone: Grigliare i peperoni, togliere la pelle e tagliarli a listarelle. Stendere le strisce con una mousse di tonno sgocciolato, pangrattato e capperi (tutti mescolati, o in alternativa si può fare una mousse di tonno e formaggio morbido). Arrotolare le strisce e chiuderle con uno stuzzicadenti.
Spero vi piacciano!
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